Podcasts

Podcasts die mij inspireren en motiveren. Want in de zelfhulp-wereld is genoeg inspiratie te vinden, maar wat zorgt ervoor dat je ook echt aan de slag gaat? Die podcasts vind je hier.

 • The Tim Ferris Show, gaat anderhalf uur de diepte in met zijn gasten. Van Matthew McConaughey tot Dr. Gabor Mate.
 • De Transformatiepodcast van psycholoog en onderzoeker Sjanett de Geus. Net zoals Tim duikt zij anderhalf uur helemaal de diepte in, ontleed zichzelf en deelt dit met de luisteraar. Zij doet dit voor niets en heb zelf al zoveel geleerd van de content die zij maakt. Persoonlijke ontwikkeling in de breedste zin van het woord.
 • Waar een Wil is, is een weg van Willemien van der Veen. Als beginnend ondernemer kwam ik onder ander bij Wil and the People. Voor creatieve ondernemers op zoek naar business coaching. Zij werkt op het snijvlak van praktisch ondernemerschap en het wegnemen van mentale blokkades. Vol haar hier voor een inkijk in haar content, cursussen en cursisten.
 • De Succesvol Ondernemen Podcast van Tineke Zwart. Zij deelt openlijk over de donkere kant ondernemen, en hoe dat bijdraagt aan je proces. Van miljoenenbedrijf naar niets, naar nieuw bedrijf, naar meer en bewust minder. Werkt op het snijvlak van ondernemen en spiritualiteit.
 • Leer vrij Leven van Bas van Pelt. Inmiddels heeft hij ook podcasts maar ik ken hem van YouTube. Niemand kan hoogsensitiviteit zo goed uitleggen als Bas (hier). Een mooie balans in nuchterheid en heling.
 • Digital nomad Conni Bisalski heeft inmiddels 2 series opgezet. Ik luister momenteel ‘Live your heart out’ (2018), waar ik een schop onder mijn kont krijg om te ondernemen. En “CREATE” (2020), staat nog op mijn to listen-lijst.

THEELEUTER-PODCASTS

 • De Buurmannen-Podcast. Menig uur geluisterd naar filmmakers Alwin en Anthony uit Rotterdam. Gezellig om naar te luisteren over wat er gaande is in Nederland, film-kijktips, de kwaliteit van Nederlandse TV (ehm) en veel humor. Anthony legt actuele zaken simpel uit, zonder het saai te maken en dat is een talent!

  Alwin is maker van het YouTube-kanaal VetGezellig, waar hij naast zijn leven ook docu’s deelt over onderwerpen zoals mentale gezondheid (hoofdzakelijk jongeren tot 30), armoede, etc onder onze generatie. Volg zijn kanaal al jaren omdat hij authentiek is, een mooie videostijl heeft en omdat hij daarnaast ook zijn kwetsbare kant filmt en deelt.
 • Echt Gebeurd. Mensen lezen voor uit hun dagboek, vertellen waargebeurde verhalen waar je keihard van gaat lachen…of huilen, zo beschamend kan het zijn. Als ik geen moeite had met presenteren, dan zou ik ook wel wat willen voorlezen.
 • Philosophize this! Want ik heb nog steeds plek voor filosofie. Steven West weet in 20 minuten filosofische raamwerken op een heldere en leuke manier uit te leggen. Hij heeft een typerende stem / accent, waardoor ik met plezier naar hem luister (you hate it or love it). Aanrader als je steeds filosofie-boeken koopt en ze uiteindelijk niet leest.
%d bloggers liken dit: