Podcasts

Podcasts die mij inspireren en motiveren. Want in de zelfhulp-wereld is genoeg inspiratie te vinden, maar wat zorgt ervoor dat je ook echt aan de slag gaat? Die podcasts vind je hier.

The Tim Ferris Show – Tim Ferris
De Transformatiepodcast – Sjanett de Geus
Podcast Succesvol Ondernemen – Tineke Zwart
Leer vrij leven – Youtube kanaal Bas van Pelt
100% Inspiratie Podcast – Thijs Lindhout
The Ground up Show – Matt D’Avella

Philosophize this! – Steven West
Ground Sleep Podcast – David Gandelman. Voor de dagen dat ik mijn ogen strak stonden van de stress en onrust en ik met zijn gehijg in slaap kon vallen.
The Joe Rogan Experience – Comedian Joe Rogan


‘Oude’ podcasts

Maar zeker niet minder interessant. Van te voren scan ik de lijst en download ze offline voor onderweg. Want in Australie heb je niet overal mobiel bereik.

Het Millenial Mysterie (helaas offline gehaald) van Jasper Scholten. Gaat nu verder als ‘The connected man’. Hoop dat de afleveringen nog elders online komen, want heb hier een flink aantal van (her)beluisterd. Onder andere die van Mark Siegenbeek / Helemaal naar de Meditering (boek), hoe hij en Jasper elkaar als ‘Millenial-vijand’ zagen en hoe Mark regelmatig nog een extra uurtje moet mediteren alvorens het voetbalveld op te stappen.

Digital nomad Conni Bisalski heeft inmiddels 2 series opgezet. Ik luister momenteel ‘Live your heart out’ (2018), waar ik een schop onder mijn kont krijg om te ondernemen. En “CREATE” (2020), staat nog op mijn to listen-lijst.

Nederlands vermaak

De Buurmannen-Podcast. Gezellig om naar te luisteren over wat er gaande is in Nederland, film-kijktips, de kwaliteit van Nederlandse TV (ehm) en veel humor.

Alwin is maker van het YouTube-kanaal VetGezellig, waar hij naast zijn leven ook docu’s deelt over onderwerpen zoals mentale gezondheid (hoofdzakelijk jongeren tot 30), armoede, etc onder onze generatie. Volg zijn kanaal al jaren omdat hij authentiek is, een mooie videostijl heeft en omdat hij daarnaast ook zijn kwetsbare kant filmt en deelt.

Echt Gebeurd. Leedvermaak-podcast. Mensen lezen voor uit hun dagboek, vertellen waargebeurde verhalen waar je keihard van gaat lachen…of huilen, zo beschamend kan het zijn. Als ik geen moeite had met presenteren, dan zou ik ook wel wat willen voorlezen.