Podcasts

Podcasts die mij inspireren en motiveren. Want in de zelfhulp-wereld is genoeg inspiratie te vinden, maar wat zorgt ervoor dat je ook echt aan de slag gaat? Die podcasts vind je hier.

Actief

The Tim Ferris Show, gaat anderhalf uur de diepte in met zijn gasten. Van Matthew McConaughey tot Dr. Gabor Mate.

De Transformatiepodcast van psycholoog en onderzoeker Sjanett de Geus. Net zoals Tim duikt zij anderhalf uur helemaal de diepte in, ontleed zichzelf en deelt dit met de luisteraar. Zij doet dit voor niets en heb zelf al zoveel geleerd van de content die zij maakt. Persoonlijke ontwikkeling in de breedste zin van het woord.

‘Oude’ podcasts

Maar zeker niet minder interessant. Van te voren scan ik de lijst, download ze offline voor onderweg.

Het Millenial Mysterie (helaas offline gehaald) van Jasper Scholten. Gaat nu verder als ‘The connected man’. Hoop dat de afleveringen nog elders online komen, want heb hier een flink aantal van (her)beluisterd. Onder andere die van Mark Siegenbeek / Helemaal naar de Meditering (boek), hoe hij en Jasper elkaar als ‘Millenial-vijand’ zagen en hoe Mark regelmatig nog een extra uurtje moet mediteren alvorens het voetbalveld op te stappen.

Digital nomad Conni Bisalski heeft inmiddels 2 series opgezet. Ik luister momenteel ‘Live your heart out’ (2018), waar ik een schop onder mijn kont krijg om te ondernemen. En “CREATE” (2020), staat nog op mijn to listen-lijst.

Overig

De Buurmannen-Podcast. Menig uur geluisterd naar filmmakers Alwin en Anthony uit Rotterdam. Gezellig om naar te luisteren over wat er gaande is in Nederland, film-kijktips, de kwaliteit van Nederlandse TV (ehm) en veel humor. Anthony legt actuele zaken simpel uit, zonder het saai te maken en dat is een talent!

Alwin is maker van het YouTube-kanaal VetGezellig, waar hij naast zijn leven ook docu’s deelt over onderwerpen zoals mentale gezondheid (hoofdzakelijk jongeren tot 30), armoede, etc onder onze generatie. Volg zijn kanaal al jaren omdat hij authentiek is, een mooie videostijl heeft en omdat hij daarnaast ook zijn kwetsbare kant filmt en deelt.

Echt Gebeurd. Mijn leedvermaak-podcast. Mensen lezen voor uit hun dagboek, vertellen waargebeurde verhalen waar je keihard van gaat lachen…of huilen, zo beschamend kan het zijn. Als ik geen moeite had met presenteren, dan zou ik ook wel wat willen voorlezen.

Philosophize this! Steven West weet in 20 minuten filosofische raamwerken op een heldere en leuke manier uit te leggen. Hij heeft een typerende stem / accent, waardoor ik met plezier naar hem luister (you hate it or love it). Aanrader als je steeds filosofie-boeken koopt en ze uiteindelijk niet leest.