Ben je een piekeraar? ADEM.

Je zit vast in je hoofd en denkt vervolgens:

“ik ben niet mijn gedachtes”
“Ik observeer de gedachtes”
“Ik denk mijn gedachtes om”

Vertel eens, werkt het?

Nee.

Piekeren los je niet op door er andere gedachtes overheen te denken.

Met WETEN shift je niet van je bewuste naar je onderbewuste. Afzakken van je hoofd naar je lichaam DOE je en VOEL je.

Ja maar hoe dan?!

👉 Leer VOELEN

Voel welke emotie achter de gedachten zit. Vaak is het enkel een bepaalde angst: ik voel mij bang, bedreigd, onveilig, niet begrepen of onzeker. In plaats van met dat ongemakkelijke gevoel te zitten, proberen wij het te ontwijken door het te rationaliseren (=hoofdwerk).

👉 ADEM

Is je ademhaling hoog in je borst? Of diep in je buik? Is je ademhaling kort, of lang? Hoeveel seconden in, en uit? Doe dit 1 minuut en observeer hoe je je voelt. Merk je een verschil?
Een kleine oefening in het hier en nu zijn. Een grote stap in het afdalen van je hoofd naar je lichaam.

👉 ACCEPTEER

Piekermomenten gaan niet over. Maar je kunt wel leren hoe hiermee om te gaan.
.
.
.
Over dat voelen he.
Als indo kreeg ik altijd te horen ‘je moet het voelen, vooooeelleen!”. En het heeft zeker 15 jaar geduurd voordat ik dat pas echt ‘begreep’, vanuit mijn hoofd en lichaam. Ik probeerde van alles: mediteren, yoga, sporten, lezen, netflixen, drinken, roken, knagen, CBD-olie, suikervrij eten, noem het maar op. Ze werkten tijdelijk, een beetje..en daarna ging mijn hoofd weer de hamstermolen in 🐹

En eerlijk, ik heb er nog steeds ‘last’ van. Mijn grootste winst is dat ik goede gewoontes en technieken heb geleerd die voor mij werken. En dat ik heb geleerd ‘te accepteren’. Dat de situatie is wat het is, dat mijn piekermodus aanstaat, dat ik ben wie ik ben en dat ook dit weer overwaait.

En onthoud: je bent niet alleen 🫶

#stuurloosheid #paralysisanalysis #energymanagement#draaiplaathangtvast #fearsetting#lekkerzwevenmetesmeralda #twijfelaar #twijfelkont#fearsetting #ademwerk #lichaamswerk #habitstacking#cycletracking #prikkelverwerking #overprikkelt #hsp#controlefreak #survivalmode #internecriticus #perfectionist

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: