Podcasts Mei 2022

Podcasts en andere kanalen Mei 2022 (en ik speel ook nog met de sketch-stijl).

De eerste jaren luisterde ik vooral naar enkele podcast-kanalen (Tim Ferris, de Transformatie Podcast, Philosophize this!). Tegenwoordig is er een overvloed aan Nederlandstalige podcasts. Enkelen die mij inspireerden:

Over Spreken gesproken
Ik heb iets met de kunst van spreken. Ooit sta ik op een podium, zelfverzekerd, als motivator of de nieuwe Emile Ratelband (tjakka! Grapje).

Glenn Vergoossen (spreker en trainer) gaat op onderzoek wat maakt dat iemand wel of niet gehoord wordt, hoe je je “praatvaardigheden” kunt verbeteren en interviewt hiervoor andere sprekers. O en blijkbaar is hij regisseur van de 100% Inspiratie podcast van Thijs Lindhout waar ik ook veel naar geluisterd heb.

#88 Debateren om te winnen met Roderik van Grieken
#11 Hans Kazan over de magie van jezelf zijn

Voor startende (dienstverrichtende) ondernemers

Tineke Zwart heeft 2 kanalen, namelijk de ‘Business boost podcast’ en ‘Succesvol Ondernemen’. Een soortgelijk kanaal is bijvoorbeeld “Waar een Wil is, is een Weg” van Willemien van der Veen.

Beide dames focussen zich op authenticiteit in je marketing. Tineke richt zich in haar nieuwste podcast (BBP) op de eerste stappen wanneer je voor jezelf gaat werken. Voor wanneer je die kriebel voelt om IETS te gaan doen maar je weet gewoon niet waar te beginnen.

Wet van Aantrekking
De Kim Munnecom Podcast. Anderhalf jaar geleden resoneerde dit totaal niet met mij. En deze dame uit het zuiden zet jaarlijks bijna een miljoen om. Met ‘maar’ 2 marketing kanalen. Vind ik super inspirerend. Ook voor startende ondernemers.

Ik werk al jaren met visionboards en dus ook met LOA (wist niet dat ik dit onbewust al toepaste). Wanneer ik een doel voor ogen heb, dan kom ik er ook: linksom of rechtsom. Ik schijn nogal koppig te zijn. Ik noem het niet koppig maar ‘persistent’. Ik weet gewoon heel goed wat ik wil.

Ik volg mijn intuïtie met een portie nuchterheid. Van ‘if it doesn’t flow, let it go’ naar de gevolgen dragen van de keuzes die je hebt gemaakt (de ‘shitsandwich’).

Dit is precies wat Kim ook deelt. LOA en ook daadwerkelijk doen. Daarnaast deelt ze haar eigen worstelingen, inzichten en inspiratiebronnen.

Tip: wanneer je actief bezig bent met LOA, dan is dit kanaal een aanrader. Anders zal de podcast niet met je resoneren.

Leren over geld
Omgaan met geld is niet enkel een gewoonte (gedragsniveau) maar een weerspiegeling van je mindset. Je geld mindset is een gevolg van hoe (een van) je ouders geld zien. Jouw gedrag is vaak een kopie of juist een reactie hierop. Ik groeide op met ‘geld = stress’. Schaarste. Negativiteit.

De Money mindset wordt trouwens ook uitgebreid behandeld bij Tineke, Wil en Kim. Het onderwerp is hip en trending. Maar, ik moet zeggen, ook vet interessant.

Money Mind Podcast. Ik volgde jaren geleden haar blog lekkerlevenmetminder. Daar ondervroeg zij mensen hoe zij hun geld maandelijks besteden en ook hoe sommige hun huis binnen 10 jaar hebben afbetaald. Praat in deze podcast over je geld-mindset maar geeft ook eerlijke reviews over virtuele online trainingen met bv Tony Robbins.

#22 Mijn ervaring met de Business Mastery van Tony Robbins (virtueel)

In ‘Jong Beleggen, de Podcast’ geven de hosts open inzage in hoe zij leren beleggen. Niet alleen gepraat over beleggingsstrategieën maar ook inzage in de bijbehorende cijfers. Geef ik kuddos voor.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: