Coaching Tool: BALANSWIEL

Dit is de eerste oefening die ik doe met coachees, om snel en duidelijk inzicht te krijgen in waar jij nu staat in je leven. Het meet hoe tevreden jij bent met de verschillende vlakken in jouw leven en hoe de balans is.

Ik vind de tool zo fijn dat ik hem automatisch voor mijzelf uitteken wanneer ik voel wanneer ik uit balans ben. Meestal door te weinig echte ontspanning en te veel willen doen. Het vlak ‘fun and entertainment’ is waar ik standaard faal.

Hier kun je ook een werkblad gratis download en printen voor in je journal. Bron: http://www.succesplanner.com

Oefening:

  1. Bepaal welke vlakken in jouw leven belangrijk zijn. Belangrijk om een fijn en prettig leven te leiden. Je kunt de vlakken zo abstract of specifiek mogelijk maken, als het maar bij jou past.
  2. Geef een cijfer tussen de 1 (bar slecht) – 10 (uitstekend).
  3. Wat zie je? Wat valt je op aan je levenswiel? Met welke vlakken ben je tevreden en met welke niet? Hoe komt dit? Wil je iets veranderen, zo ja wat dan? En waarom? Waar ben je verbaasd over? En ben je ergens trots op?
  4. Kies 2 a 3 aspecten uit waar je de komende tijd aan wil werken. Geef het het gewenste cijfer waarmee je tevreden bent. Wat ervoor nodig is om dat cijfer te bereiken. Dat is je doel.
  5. Benoem per aspect 3 specifieke acties die je daarvoor gaat ondernemen.

Andere mogelijke categorieën zijn:

  • Spiritualiteit
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Voeding
  • Wonen en omgeving
  • Je business

Kijk eens rond op internet, Youtube of Pinterest voor meer categorieën. Zoals ik al zei: je mag het zo abstract of specifiek maken als voor jou nodig is. Je vindt op deze blog (Engelstalig) een uitgebreide uitleg, voorbeelden en werkblad.

#levenswiel #coaching #tools #balanswiel #template #habits

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: