Zichtbaarheid is een keuze

Onlangs volgde ik de masterclass ‘Zuiver Zichtbaar’ van Willemien van der Veen (Wil+ and the People). Want in mijn werk vind ik het lastig om mensen te benaderen. Terwijl ik dit schrijf schiet ik al in de lach (serieus Es?). Ja, wel wanneer het om mijn eigen business gaat. Ik voel mij meteen een potloodventer wanneer ik vertel wat ik doe, dus ik vertel het meestal nog eens niet.

Sales is geen vies woord
Woorden als ‘sales’, ‘succesvol verkopen’ en vertellen wat je doet werken bij mij averechts. Camera’s triggeren duck faces, gesloten ogen en grimlachen. Blijkbaar heb ik ergens in het verleden besloten dat mijn zichtbaarheid ‘niet goed’ is, ‘verkopen is vies’ en Robot Esmeralda verschijnt op het toneel.

Waar je niet over nadenkt is die klant die zo geholpen is met jouw werk en jouw aanpak! In de masterclass legt Wil uit dat ‘sales’ niet het obstakel is maar iets in jouzelf.

“Wat als zichtbaarheid niet meer als een moetje aanvoelt?”

Do the WORK
Vervolgens ga je aan de slag… ik onderzocht kleine en grote trauma’s, en ze kunnen toch zo ‘klein’ zijn. Ooit gaf ik een spreekbeurt en iedereen was tevreden behalve de leraar, want ik sprak de hele tijd met een SJJJ. Hé, ik kom uit Parksjtad dus ja dan praat je ook met een… lokaal accent. En op sch(j)ool werd je dat afgeleerd.

Ik zal de komende tijd een en ander over mijn proces delen. Ook in de #fearsetting oefening die ik op coachees en mijzelf toepas kwam ‘zichtbaarheid’ als een van mijn grootste angsten naar boven. Alsof je schaatser wil worden en bang bent voor ijs…

Zichtbaarheid is een keuze en ontwijkingsgedrag is copingsgedrag. Mijn grootste inzicht van de afgelopen maanden is dat zichtbaarheid een bewuste keuze is. Het is in mijn werk zelfs essentieel. Laat zien wie jij bent, wat je doet, daarvoor komen mensen juist bij jou!

Gratis Masterclasses
Via deze link vind je gratis masterclasses van Wil+ zodat je een beter idee krijgt van haar werk en coachingstijl.

#zichtbaarheid #Wilandthepeople #ontwijkingsgedrag #fearsetting

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: