Ontwikkelingen verlopen niet lineair

Het schijnt dat we veelal lineair denken, in hoge mate is dit ook aangeleerd gedrag. Logisch, analytisch, oorzaak-gevolg. Maar de realiteit is meer dan dat. Dat vergeten we wel eens. Ik ook.

Ik sta bekend als iemand met een hoog associatief brein, een beelddenker, ik maak mindmaps in plaats van geschriften. Ik sta er zelf verbaasd van hoe ik jarenlang academisch onderwijs heb kunnen volgen. En sinds ik weer ben gaan tekenen heb ik delen van mijzelf hervonden. Delen van Essy uit de basisschooltijd. Ik was goed in tekenen en knutselen maar besefte in groep 8 dat ik ‘meer gewenste aandacht’ kreeg wanneer ik woordenlijsten uit mijn hoofd stampte. Thuis niet hoor, haha. Maar thuis maakte ik graag de tekenopdrachten van mijn zus 😂

Ik weet nog dat mijn vader zei “meid, waarom ga jij ‘Natuur en Gezondheid’ doen?” Koppig als ik was (ben) liet hij mij mijn eigen fouten maken, want ik bleef dat jaar finaal zitten. Zijn reactie: “wat is een jaar op een mensenleven?” Maar helaas, ze lieten mij niet naar de HAVO gaan, ook al zeurde ik erom. Huiswerk was niet mijn ding. De uni die ik vervolgens uitkoos was op basis van minimale contacturen en een interactief onderwijssysteem. Gek genoeg was dat wel precies wat ik nodig had. Ook daar liep ik trouwens vertraging op. 

Achteraf ben ik blij om alle ontwikkelingen die ik heb doorgemaakt. En wat ben ik blij dat ik nu mijn eigen keuzes mag maken. Ook al gaat het naar mijn gevoel nu traag – ontwikkelingen verlopen niet lineair maar soms is je groei exponentieel. 

#lekkerzwevenmetesmeralda #linea_app #watisjouwverhaal #sketchnote #visualthinking #beelddenkers #hoogsensitiviteitalskracht

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: