Boek: The Subtle Art of not giving a Fuck

‘Gehypete’ boeken lees ik liever wanneer de hype over is. Datzelfde heb ik met series en andere trends. Zo kijk ik nu voor het eerst Seinfeld, dat 30 jaar later nog zo ‘van nu’ is. Maar, terug naar het boek. Ik vond een tweedehands versie van ‘The Subtle Art of not giving a Fuck’ (2016) van Mark Manson en dacht: ach ja, het kan geen kwaad het eens door te nemen en te zien waarom het zo’n populair boek is. Spoiler: je moet wel met de schrijfstijl kunnen omgaan en dan krijg je qua boodschap wel echt een interessant boek.

Voor wie?
Voor iemand die zoveel fucks gaf om alles en nog wat – #analysisparalysis – en daardoor steeds vastliep in zichzelf (ondergetekende) is dit een verfrissend boek.

Look, this is how it works. You’re going to die one day, I know that’s kind of obvious, but I just wanted to remind you in case you’d forgotten. You and everyone you know are going to be dead soon. And in the short amount of time between here and there, you have a limited amount of fucks to give. Very few, in fact. And if you go around giving a fuck about everything and everyone without conscious thought or choice – well, then you’re going to get fucked.

#millenialcrisis #existentielecrisis #analysisparalysis

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: