Ferris #490 The most important resource we have is ENERGY

The most precious resource we have is not time but energy

Bij minuut 42 weet gast Jim Loehr (sportpsycholoog) de aflevering in 1 zin samen te vatten. Timemanagement is zeker belangrijk, maar je krijgt niks voor elkaar wanneer je niet de energie hebt. Vaak kijken we naar praktische tools om efficiënter met onze tijd om te gaan. Wat daarbij al wordt aangestipt is dat wij maar zoveel energie hebben op een dag, en dat iedere prikkel ook iets van onze energie vraagt, bewust of onbewust.

Ik leer steeds beter te luisteren naar mijn lichaam (haha, nou..het gaat met vallen en opstaan). En nu ik in een ashram woon, kan ik heel nauw observeren waar ik wel en geen energie van krijg. Ik weet nog dat een collega deze uitdrukking niet begreep, en nu begrijp ik waarom hij dit niet begreep. Hoe leg je dit nu uit? Het meest praktische voorbeeld is om een gezellige teamplayer een dag lang alleen in een ijskraam te zetten (= me). Nou daar loop je mentaal van leeg, dus je lichaam ook. Wie keek er nog meer op tegen het schrijven van je thesis? (= me)

Het idee/ concept van ‘energiemanagement’ is een handige paraplu waar ik zowel mindfulnesszaken als droge-rationele-materie onder kan hangen.

Wat doe jij voor werk? Ik ben energiemanager. Ik hoor het mij al zeggen. “Oh doe jij de energietransitie?” Haha ja, van benzine naar zonne-energie 😉 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s